Arkevo Info

ReactJS

React JS është biblioteka më e njohur JS në kohët e sotme. Përdoret vazhdimisht nga zhvilluesit e uebit për krijimin dhe ruajtjen e imazheve digjitale.

ReactJS

React JS është biblioteka më e njohur JS në kohët e sotme. Përdoret vazhdimisht nga zhvilluesit e uebit për krijimin dhe ruajtjen e imazheve digjitale.

Çfarë është React JS?

React JS është një bibliotekë e komponentëve JavaScript për krijimin e ndërfaqeve të përdoruesit për faqet e internetit dhe aplikacionet. Zhvilluar nga Jordan Walke në 2011, ai vendos një precedent të ri për zhvillimin e faqeve të internetit të shpejta dhe dinamike duke përdorur JavaScript.

I njohur zakonisht si React, ai u jep koduesve burime për zhvillimin e komponentëve UI të ripërdorshëm dhe lehtësisht të integrueshëm që reduktojnë kohën e zhvillimit dhe ofrojnë një ndërfaqe përdoruesi të përgjegjshme për uebsajtin, aplikacionin në web ose aplikacionin celular.

Ekipi ynë IT zgjedh React sepse ofron një koleksion të gjerë të komponentëve të ndërfaqes që përdorin zhvilluesit e nivelit të lartë për krijimin e elementeve interaktive e të personalizuara. Ne ofrojme sherbimet me thelbësore të ReactJS me kostot më të mira ne treg. Ne mund ta ndihmojmë biznesin tuaj të krijojë kode të pastra dhe të menaxhueshme me rregulla strikte të strukturës së React dhe rrjedhën e njëanshme të të dhënave.

Arsyet për të përdorur ReactJS

Lehtëson punën në web
React është një bibliotekë elementare dhe e lehtë që merret vetëm me shtresën e shikimit të një faqe në internet. Nëse keni një kuptim funksional të HTML-CSS dhe një kuptim bazë të koncepteve të programimit, React ndihmon zhvillimin e web tuaj. Nëse po zhvendoseni nga një kornizë ose bibliotekë tjetër, mund të duhet pak kohë për t’u mësuar me metodat inovative të React . Përveç kësaj, nuk ka asnjë koncept që React të jetë shumë i vështirë në përdorim.
Komunitet i madh
React është një bibliotekë me burim të hapur e krijuar nga Jordan Walke . Ajo ka grumbulluar një ndjekës masiv të zhvilluesve të JavaScript që zhvillojnë rregullisht zgjidhje dhe mjete të reja. Shumë aplikacione të zhvilluara nga përdoruesit janë përfshirë në bibliotekën zyrtare. Mund të keni akses në një komunitet të madh ekspertësh për të zgjidhur çdo problem. Plus, kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur veten të përditësuar me të dhënat e fundit të teknologjisë.
Komponentët e
ripërdorshëm
Komponentët në ReactJS janë pjesë të kodit të pavarur dhe të ripërdorshëm. Ju mund të jepni të dhëna nëse kërkohet (i quajtur props), dhe komponenti do të kthejë një element të dhënë HTML. Ju mund t’i përdorni ato si një funksion primar JavaScript ose një komponent i një klasë JavaScript që përdor një metodë render. Çdo komponent React që keni zhvilluar mund të ripërdoret në pjesë të tjera të aplikacionit, ose mund të krijoni komponentë mbështjellës që ofrojnë strukturë dhe ripërdorim. Ju mund të vazhdoni të krijoni komponentë mbështjellës duke përdorur ato ekzistueset dhe, në fund, ju keni një komponent rrënjë që është aplikacioni juaj.
Rrjedha e të dhënave
Në React, informacioni i trashëguar nga një komponent prind quhet props. Props janë objekte të pandryshueshme, vlerat e të cilëve nuk mund të modifikohen nga komponentët e tjerë për shkak të rrjedhës së njëanshme të të dhënave në React. Lidhja me një drejtim e bën kodin të qëndrueshëm pasi çdo ndryshim i komponentëve nuk do të prekë komponentët e tjerë. ReactJS do të ndryshojë automatikisht detajet e vlefshme për të ruajtur qëndrueshmërinë. Korrigjimi dhe kontrollimi i gabimeve janë shumë më efikas në React për shkak të lidhjes së njëanshme të të dhënave që siguron kontroll më të lartë mbi aksesin e të dhënave të komponentëve.
Kreativiteti
React nuk zbaton asnjë arkitekturë MVC ose MVVM, ndryshe nga kornizat e tjera si Angular ose Vue ose Ember. I takon zhvilluesve të zgjedhin cilëndo arkitekturë që ata preferojnë për ndërtimin e aplikacioneve në ueb. React ka të bëjë vetëm me shtresën View/UI, duke ndjekur një strukturë të bazuar në komponentë dhe ia lë pjesën tjetër përdoruesit. Ky fleksibilitet është i çmuar për kompanitë që përdorin React dhe duan të zbatojnë konceptin kreativ.
Fleksibiliteti
React JS i lejon zhvilluesit fleksibilitet të plotë. Mund ta përdorni për të krijuar SPA, aplikacione celulare ose hibride, madje edhe një aplikacion televiziv. Mund të shtoni sa më shumë biblioteka dhe mjete të jashtme sipas nevojës dhe të ndërtoni një aplikacion masiv, të ndërlikuar në faqen tuaj web. ReactJS do të sigurojë optimizimin e performancës së këtij aplikacioni.