Arkevo Info

PHP

Përmirësoni funksionet dhe pamjen e faqes suaj të internetit!

PHP

Përmirësoni funksionet dhe pamjen e faqes suaj të internetit!

PHP (Hypertext Preprocessor)

PHP (Paraprocesor Hiperteksti) njihet si një gjuhë skriptimi për qëllime të përgjithshme që mund të përdoret për të zhvilluar faqe interneti dinamike dhe interaktive. Ishte ndër gjuhët e para të serverit që mund të futeshin në HTML, duke e bërë më të lehtë shtimin e funksionalitetit në faqet e internetit pa pasur nevojë të merrni skedarë të jashtëm për të dhëna. Përdorimi i tij ka evoluar me kalimin e viteve, me përmirësime të rregullta duke shtuar veçori dhe duke zhbllokuar aftësi të reja. PHP vazhdon të përdoret nga gati 80% e të gjitha faqeve të internetit, duke fuqizuar disa platforma kryesore si WordPress dhe Facebook.

Zhvillimi i një faqe interneti është një prioritet këto ditë për biznesin tuaj në internet. Projektimi dhe zhvillimi i tij janë hapat më të rëndësishëm. PHP është një gjuhë skriptimi me qëllim të përgjithshëm, që drejton një server në internet dhe që krijohet për të ndërtuar faqe dhe aplikacione dinamike.

Ekipi ynë përdor PHP si një opsion zhvillimi në internet sepse është i sigurt, i shpejtë, i besueshëm edhe ofron gjithashtu shumë më tepër avantazhe për ta bërë atë të aksesueshëm për shumë njerëz.

Pse PHP përdoret ende kaq gjerësisht?

Është e lehtë për t'u
mësuar dhe përdorur
Një nga arsyet kryesore pse PHP u bë kaq e zakonshme është se është relativisht e thjeshtë për tu aplikuar. Mund të krijohet një faqe interneti me një skedar të vetëm PHP në një periudhë relativisht të shkurtër kohore. Sintaksa është e thjeshtë dhe funksionet e komandës janë të lehta për t’u mësuar, që do të thotë se barrierat për hyrjen me PHP janë më të ulëta se në shumë gjuhë të tjera.
Është i gjithanshëm
Një nga përfitimet kryesore të PHP është se është i pavarur nga platforma, që do të thotë se mund të përdoret në Mac OS, Windows, Linux dhe mbështet shumicën e shfletuesve të internetit. Ai gjithashtu mbështet të gjithë serverët kryesorë të uebit, duke e bërë të lehtë vendosjen në sisteme dhe platforma të ndryshme me kosto minimale shtesë.
Gëzon mbështetje të
fortë të komunitetit
Si një gjuhë veterane skriptimi që përdoret gjerësisht, PHP tani ka një bazë të madhe dhe besnike të komunitetit që e mbështet atë. Ka shumë udhëzime, FAQ dhe këshilla për të ndihmuar zhvilluesit e rinj të PHP dhe për të vazhduar shtyrjen e kufijve të asaj që gjuha mund të arrijë përmes përditësimeve të rregullta.
Është i shpejtë dhe i sigurt
Dy gjëra që çdo biznes dëshiron të ketë uebfaqja ose aplikacioni i tyre është të jetë i shpejtë dhe i sigurtë. PHP përdor memorien e vet dhe konkurron mirë në shpejtësi, veçanërisht kur përdor versionet më të reja. Një përfitim i rëndësishëm është se për shkak të përdorimit të tij të gjerë dhe mbështetjes së komunitetit, tani ka shumë mjete, korniza dhe praktika të mira për të ndihmuar në rregullimin e dobësive dhe mbrojtjen nga sulmet kibernetike.
Është provuar dhe testuar
Një përfitim kryesor i të qenit rreth një çerek shekulli i vjetër është se kodi PHP është vënë në provë në të gjitha llojet e mjediseve të jetës virtuale. Defektet kryesore janë gjetur dhe rregulluar, duke e bërë gjuhën më të qëndrueshme dhe më të besuar nga zhvilluesit. Për më tepër, shumë korniza dhe mjete janë ndërtuar dhe rregulluar me kalimin e kohës, duke ndihmuar për ta bërë zhvillimin e uebit të PHP më të sigurt, efikas dhe efektiv.