Arkevo Info

Twitter

Arkevo në Twitter Marketing

Twitter

Arkevo në Twitter Marketing

MarketinguTwitter

Gjithmonë duhet t’i qaseni mediave sociale me një plan veprimi, dhe Twitter është një nga piataformat e duhura për të investuar. Të kuptuarit se si funksionon platforma dhe si përshtatet në strategjinë tuaj të përgjithshme të mediave sociale është edhe çelësi i këtij suksesit.

Ndërsa filloni të përdorni Twitter-in për biznesin tuaj, ka disa hapa që duhet të ndërmerrni për të siguruar që të arrini audiencën e synuar. Në varësi të qëllimeve tuaja, madhësisë së kompanisë dhe industrisë, ju mund ose nuk mund të zgjidhni të punoni me hapat konkret që përshtaten sipas nevojave tuaja.

Menaxherët tanë të mediave sociale do të përqafojnë ndryshimet dhe tendencat e reja që doni ti sillni promocionit të biznesit tuaj ne Twitter. Ata do të sjellin sukses në çdo platformë të mediave sociale, duke filluar me synimet e qarta dhe të matshme hap pas hapi. Nuk ka asnjë mënyrë për të ditur nëse strategjia juaj ka një ndikim pozitiv në biznesin tuaj nëse nuk e kuptoni se çfarë po përpiqeni të arrini.

Strategjia e marketingut në Twitter

Personalizojeni brandin
e biznesit tuaj

Kur dikush shikon profilin e kompanisë suaj në Twitter, ju dëshironi që ai të dijë automatikisht se është i juaji. Do të thotë që ju duhet të personalizoni dhe markoni profilin tuaj në Twitter me logon, ngjyrat dhe çdo detaj tjetër të dallueshëm dhe të paharrueshëm që dëshironi të inkorporoni në biznesin tuaj.

Krijoni lista në
Twitter

Lista e Twitter është një grup i organizuar llogarish Twitter që keni zgjedhur dhe bashkuar në kategori specifike. Ju mund t’i segmentoni listat tuaja në grupe të tilla si frymëzimi i biznesit, konkurrentët dhe audienca e synuar, në mënyrë që të jeni në gjendje të rishikoni lehtësisht postimet, ndërveprimet dhe përmbajtjen e tyre.

Chat në Twitter

Të gjithë ata që duan të marrin pjesë në Bisedën në Twitter duhet të jenë në gjendje të shohin të gjitha përgjigjet, pyetjet dhe komentet në lidhje me temën tuaj duke kërkuar hashtag-un unik, si dhe duke ndarë komentet dhe mendimet e tyre me hashtagjet në tweet-et e tyre. Bisedat në Twitter promovojnë ndërveprimin dhe angazhimin në profilin tuaj dhe i bëjnë njerëzit të flasin për markën tuaj. Gjithashtu krijojn një përvojë më personale midis audiencës dhe biznesit tuaj.

Drejtoni trafikun në
faqen tuaj të internetit

Twitter mund t’ju ndihmojë të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit – ka një sërë mënyrash për të përfshirë URL-në e faqes suaj të internetit në profilin tuaj, si dhe për të shtuar lidhje në faqet tuaja të internetit dhe blogjet në tweet-et tuaja. Biznesi juaj mund të vendoset midis objektivave të ndryshëm kur bëhet fjalë për reklamat tuaja në Twitter, duke përfshirë instalimet e aplikacioneve, shikimet e videove dhe konvertimet në uebsajt, si dhe shënjestrimin e audiencës për fushatat tuaja.

Verifikohu në Twitter

Ju mund të zgjidhni të aplikoni për tu verifikuar tek profili juaj në Twitter. Rregullorja e Twitter thotë se zakonisht pranojnë kërkesa për verifikimin e llogarisë nëse jeni në “muzikë, aktrim, modë, diplomaci, politikë, fe, gazetari, media, sport, biznes dhe fusha të tjera të interesit”. Nëse Twitter pranon aplikacionin tuaj dhe verifikon profilin tuaj, një distinktiv me një shenjë blu brenda tij do të shfaqet pranë dorezës tuaj. Kjo simbolizon një llogari autentike.