Arkevo Info

Pay-per-click

Udhëzuesi bashkohor për marketingun PPC!

Pay-per-click

Udhëzuesi bashkohor për marketingun PPC!

Pay-per-click

PPC (Pagesa për klikim) është një model reklamimi në internet në të cilin reklamuesit paguajnë sa herë që një përdorues klikon në një nga reklamat e tyre në internet.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të reklamave PPC, por një nga llojet më të zakonshme janë reklamat e kërkimit me pagesë. Këto reklama shfaqen kur njerëzit kërkojnë gjëra në internet duke përdorur një motor kërkimi si Google – veçanërisht kur ata janë duke kryer kërkime komerciale. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga një kërkim në celular (dikush që kërkon “picë afër meje” në telefonin e tij) tek një kërkim shërbimi lokal (dikush që kërkon një dentist ose një hidraulik në zonën e tij) deri tek dikush që blen një dhuratë (“lule për ditën e nënës ”) ose një artikull të nivelit të lartë si softueri i ndërmarrjes. Të gjitha këto kërkime shkaktojnë reklama me pagesë për klikim.

Stafi i Arkevos është çertifikuar në Google Add words dhe Google Analytics dhe mund të ndihmojmë në konfigurimin ose menaxhimin e fushatave tuaja PPC për të maksimizuar livelin tuaj të promocionit. Në reklamat PPC, ne mund t’ju ndihmojmë të ekzekutoni reklamat e biznesit tuaj dhe të kontrolloni kur një përdorues klikon në të vërtetë mbi atë postim.

Modelet e pagesës për klikim PPC

Modeli i bazuar në ofertë

Në modelin e bazuar në ofertë, çdo reklamues bën një ofertë me një shumë maksimale parash që janë të gatshëm të paguajnë për një spot reklamimi. Më pas, një botues ndërmerr një ankand i cili zhvillohet sa herë që një vizitor aktivizon spotin e reklamës. Fituesi i një ankandi përgjithësisht përcaktohet nga grada, jo nga shuma totale e parave të ofruara. Renditja merr parasysh sasinë e parave të ofruara dhe cilësinë e përmbajtjes së ofruar nga një reklamues. Kështu, rëndësia e përmbajtjes është po aq e rëndësishme sa edhe oferta.

Modeli Flat-rate

Në modelin e PPC me tarifë fikse, një reklamues i paguan një botuesi një tarifë fikse për çdo klikim. Në përgjithësi, botuesit mbajnë një listë të tarifave të ndryshme të PPC që zbatohen në zona të ndryshme të faqes së tyre të internetit. Vini re se botuesit janë përgjithësisht të hapur për negociata në lidhje me çmimin. Një botues ka shumë të ngjarë të ulë çmimin fiks nëse një reklamues ofron një kontratë afatgjatë ose me vlerë të lartë.

Previous
Next