Arkevo Info

Optimizimi lokal i motorit të kërkimit

SEO lokale është një strategji e optimizimit të motorit të kërkimit (SEO) që ndihmon biznesin tuaj të jetë më i dukshëm në web

Optimizimi lokal i motorit të kërkimit

SEO lokale është një strategji e optimizimit të motorit të kërkimit (SEO) që ndihmon biznesin tuaj të jetë më i dukshëm në web

SEO Lokal

SEO Lokale është praktika e optimizimit të një faqe interneti për të rritur trafikun, drejtimet dhe ndërgjegjësimin e markës nga kërkimi lokal. Detyrat e zakonshme që lidhen me SEO lokale përfshijnë gjetjen e fjalëve kyçe lokale dhe optimizimin e profilit të biznesit tim në Google nëpërmjet ndërtimit të citimeve.

SEO lokale ka të bëjë me rritjen e shikueshmërisë së kërkimit për bizneset që u shërbejnë komuniteteve të tyre. Kjo përfshin gjithçka, nga pretendimi i një listimi biznesi deri tek sigurimi që një vendndodhje ekskluzive të shfaqet në një kërkim lokal në Google (një proçes i njohur si të dhënat e vendndodhjes ose menaxhimi i citimeve). Ai gjithashtu shtrihet në menaxhimin e vlerësimeve dhe rishikimeve në internet, angazhimin e mediave sociale me qendër lokale dhe më gjerë.

Optimizuesit tanë të SEO do t’ju prezantojnë një strategji sociale që optimizon fjalët kyçe që kanë më shumë gjasa të kërkohen për një biznes në mënyrë që të gjendet faqja e internetit. Me menaxherin tonë SEO, ju do të mbikëqyrni kërkimin e SEO për të ndihmuar ekipin e marketingut dixhital të drejtojë fushata efektive, si dhe për të optimizuar faqen e internetit të kompanisë, faqet e mediave sociale dhe përpjekjet e tjera të përmbajtjes.

Strategjia lokale e SEO për biznesin tuaj

Kërkoni listimin tuaj të
biznesit në Google My Business

Google mban rreth 74.54% të pjesës së tregut të motorëve të kërkimit, duke e bërë atë motorin më të popullarizuar të kërkimit të përdorur në mbarë botën. Duke pasur parasysh këtë, është e domosdoshme që të pretendoni dhe optimizoni listën tuaj në Google My Business. Ky listim është ai që shfaqet kur një përdorues kërkon emrin e kompanisë suaj, vendndodhjen, informacionin ose fjalë kyçe përkatëse lokale në Google. Këto listime shfaqen gjithashtu në Google Maps.

Plotësoni listimet
në internet

Interneti është i mbushur me faqet e listuara dhe drejtoritë e biznesit nga Yelp te Better Business Bureau. Siç thotë HubSpot, këto faqe janë lista në internet të bizneseve brenda një vendndodhjeje ose kategorie specifike. Meqenëse këto faqe interneti kërkojnë adresën tuaj dhe informacione të tjera të biznesit lokal, ka kuptim që këto sajte do të jënë të dobishme për të përforcuar praninë tuaj në internet.

Përfitoni nga komentet
e klientëve

Ndërsa taktikat lokale të SEO punojnë për të rritur dukshmërinë tuaj në motorët e kërkimit dhe listimet e hartave, ju dëshironi të jeni në krye të renditjes së kërkimit dhe të lini një përshtypje sa më të mirë tek klientët. Duke marrë parasysh se vlerësimi online është faktori kryesor i përdorur nga konsumatorët për të gjykuar një biznes, është thelbësore të gjenerohen vlerësime autentike e pozitive nga klientët.
Është e lehtë të shihet se si rishikimet në internet ndikojnë në një strategji të suksesshme të optimizimit të motorit të kërkimit lokal.

Përmbajtja e lokalizuar
e faqes në internet

Së fundi, një nga taktikat kryesore të optimizimit të motorëve të kërkimit lokal është krijimi i përmbajtjes së lokalizuar të faqes në internet në faqen tuaj të internetit. Ka disa mënyra për të bërë këtë. Së pari, sigurohuni që emri, numri i telefonit dhe adresa juaj të gjenden lehtësisht në faqen tuaj të internetit. Shumica e bizneseve e përfshijnë këtë informacion në fillimin dhe/ose fundin e faqes së internetit, si dhe në faqen e Kontaktit.