Arkevo Info

LinkedIn

Arkevo në Marketingun LinkedIn!

LinkedIn

Arkevo në Marketingun LinkedIn!

Rëndësia e Strategjisë së Marketingut LinkedIn

LinkedIn është deri tani rrjeti social më i rëndësishëm për të arritur për t’u lidhur me profesionistët dhe një nga platformat kryesore në mediat sociale B2B (dhe gjithnjë e më shumë në marketingun e përmbajtjes). Rrjeti ju lejon të ndërtoni marrëdhënie, të krijoni udhëheqje të mendimit, të gjeneroni drejtime, të fitoni njohuri, të kryeni kërkime tregu, të përmirësoni reputacionin dhe të ndërtoni komunitete në internet.

LinkedIn është një platformë ideale për të rritur praninë tuaj në internet. Me më shumë se dy profesionistë që regjistrohen në LinkedIn çdo sekondë, bizneset kanë mundësinë të lidhen me një numër kontaktesh gjithnjë në rritje.

Ekspertet në Arkevo përdorin veçori të ndryshme profesionale për tju ndihmuar të zgjeroni rrjetin tuaj në LinkedIn. Mund tju ndihmojmë të nderlidheni me profesionist të ndryshem dhe ne rrjetin e kompanive duke përmirësuar dukshmërinë dhe besueshmërinë e biznesit tuaj.

5 arsye pse duhet të përdorni LinkedIn

Një nga platformat sociale
më të njohura

Sipas raportit të gjendjes së marketingut të vitit 2015 të dokumentuar nga Salesforce, LinkedIn tani është rrjeti i tretë social më i përdorur në mesin e bizneseve. Sipas statistikave, rreth 62% e punonjësve të bizneseve kanë raportuar se përdorin LinkedIn dhe 22% e tjerë ka të ngjarë t’i bashkohen platformës deri në vitin 2025. Prandaj, është e sigurt të supozohet se popullariteti i LinkedIn po rritet vazhdimisht midis bizneseve dhe tregtarëve B2B .

Një platformë efektive për
gjenerimin e lead

Disa studime kanë sugjeruar që trafiku i krijuar përmes referimit të LinkedIn kishte normën më të mirë dhe më të lartë të konvertimit nga vizitorët kryesues midis faqeve të ndryshme të rrjeteve sociale. Në fakt, shifrat janë më të larta se Facebook dhe Twitter. Edhe pse mund të ketë disa ndryshime të vogla në numra e dy viteve t= fundit, LinkedIn do të vazhdojë të gjenerojë gjithnjë e më shumë drejtime për bizneset në domenin B2B.

I përshtatshëm për
influencim të mendimit

Nuk ka dyshim se LinkedIn është kanali më efektiv për shpërndarjen e përmbajtjes profesionale. Për më tepër, nuk ka asnjë platformë tjetër sociale që ndihmon biznesin tuaj të vendoset si një lider në industri. Një nga përfitimet e LinkedIn është se ju mundëson të bashkoheni në grupe dhe të lidheni me personalitete dhe influencues kyç në industrinë tuaj. Kjo ju ndihmon të pozicionoheni strategjikisht si një ndikues i rëndësishëm brenda industrisë dhe të çimentoni imazhin tuaj si një personalitet i njohur në fushën tuaj të interesit.

LinkedIn ofron shikueshmëri
më të madhe të brandit tuaj

Një profil LinkedIn ose një faqe kompanie që është e optimizuar mirë ka një shans më të lartë për t’u renditur lart në një kërkim në Google. Prandaj, rrit shikueshmërinë totale në internet të markës suaj.

Hapat për t’u siguruar që po renditeni mirë në një kërkim në Google dhe LinkedIn:

1. Përdorni fjalë kyçe përkatëse në bio dhe përshkrimin e faqes
2. Përdorni formulimin përshkrues në titullin e punës dhe emrin e kompanisë
3. Plotësoni të gjitha fushat në profilin tuaj
4. Shtoni lidhjet në bloget dhe faqet tuaja të internetit me profilin tuaj

Rëndësia e kompanive B2B

Bazuar në raportin e industrisë së marketingut të mediave sociale 2015, në skenarin aktual, LinkedIn ka kaluar Facebook si platforma më e rëndësishme për kompanitë dhe bizneset B2B. Për më tepër, rreth 21% e tregtarëve B2B sugjeruan që LinkedIn është platforma e tyre më e preferuar krahasuar me 41% të tregtarëve B2B. Prandaj, është e sigurt të thuhet se tregtarët dhe kompanitë B2B tani i kanë dhënë përparësi strategjive të marketingut të LinkedIn mbi Facebook.