Arkevo Info

Instagram

Arkevo në Instagram Marketing!

Instagram

Arkevo në Instagram Marketing!

Pse duhet të zhvilloni marketingun në Instagram?

Instagram është rrjeti i dytë më i aksesueshëm pas Facebook. Mediumi social sheh mbi një miliard përdorues aktivë mujorë dhe 500 milionë histori të përditshme në Instagram. Është e qartë se Instagrami nuk është më vetëm për përdorim personal. Tani është një platformë globale që lejon markat të reklamojn= përmbajtjen e tyre, të rekrutojnë talente të reja, të shfaqin produkte dhe të frymëzojnë audiencën e tyre.

Instagram gjithashtu mund t’ju ndihmojë të rritni ndërgjegjësimin për markën tuaj dhe të prezantoni produkte të reja. Çdo muaj, 130 milionë përdorues të Instagram angazhohen me përmbajtjen e blerjeve. Instagram ju lejon të promovoni markën dhe produktin tuaj në një mënyrë miqësore, autentike pa u shitur me vështirësi tek klientët tuaj.

Avantazhi kryesor i Instagram ndaj platformave të tjera të mediave sociale është natyra e tij vizuale. Nëse keni një biznes që përfiton nga dizajni i produktit tuaj ose nëse keni një shërbim që ka një rezultat përfundimtar të dukshëm, Instagram është platforma më e mirë për ta shfaqur atë përmbajtje.

Menaxherët tanë të mediave sociale do të përdorin Video, imazhe dhe ilustrim për të krijuar përmbajtje fantastike që i përshtatet plotësisht nevojave të platformës suaj të mediave sociale, strategjia e marketingut që ju zgjidhni do të përcaktojë përfundimisht se çfarë lloji përmbajtjeje do të publikoni dhe sa shpesh do ta postoni atë. Ekipi ynë do të krijojë një strategji të planifikuar përpara se të zhytet në një platformë të re të mediave sociale, pavarësisht sa mirë funksionon për biznesin e të gjithëve, do t’ju mbajë të fokusuar në qëllimet tuaja dhe – më e rëndësishmja – në audiencën tuaj.

5 arsye pse marka juaj ka nevojë për Instagram Marketing

Rritja e dukshmërisë së markës

Ka mbi 700 milionë përdorues të Instagramit dhe, me më shumë se një miliard foto që shpërndahen çdo ditë, marka juaj do të përfitojë shumë nga një ekspozim i tillë. Marketingu funksionon përmes dukshmërisë dhe nëse marka juaj nuk po shihet nga audienca e synuar, thjesht nuk po bëni mjaftueshëm.

Duke postuar përmbajtje krijuese të dobishme, mund të rrisni lehtësisht audiencën dhe të bëni më shumë njerëz të vënë re markën tuaj.

Shumë brande të vogla kanë marrë një famë marramnëse duke përdorur Instagramin për të promovuar biznesin e tyre dhe në një kohë të shkurtër kanë tejkaluar ndikimin e kompanive më të vjetra.

Angazhim më efikas

Fuqia e çdo mjeti marketingu sot qëndron në aftësinë për t’u angazhuar me klientët. Ju mund të nisni një fushatë marketingu shumë të shtrenjtë, por pa nivele të larta angazhimi dhe nuk do të arrini kurrë objektivat e synuara.

Instagram është mbreti i angazhimit social sipas një sondazhi të Forrester Research. Ai ofron 58 herë më shumë angazhim për ndjekës sesa Facebook dhe 150 herë më shumë angazhim ndjekësish sesa Twitter.

Nëse jeni duke kërkuar për diçka të mirë nga fushata juaj e marketingut, është koha të filloni të mësoni se si mund të merrni më shumë ndjekës realë në Instagram dhe të filloni të ndërtoni audiencën e markës suaj.

Marketingu vizual

Ka kaq teknika marketingu dhe reklamimi saqë ndonjëherë është vështirë të zgjedhësh. Megjithatë, një nga mediumet më efektive është përmbajtja vizuale, dhe nëse marka juaj po fokusohet vetëm në tekst, atëherë po humbet shumë kohë.

Një foto vlen sa një mijë fjalë dhe kjo është një arsye pse Instagrami është bërë kaq efektiv si një mjet marketingu.

Me përmbajtjen e duhur mund ta vendosni me lehtësi markën tuaj përpara audiencës duke e bërë më të lehtë arritjen tek klientët potencial. Fotografitë dhe videot përbëjnë pjesën më të madhe të trafikut të internetit dhe, me Instagram, ju keni një platformë përmes së cilës mund të ndani përmbajtjen tuaj me botën. Videoja është një mjet marketingu tepër efektiv që duhet të përbëjë një pjesë të madhe të përmbajtjes suaj në web.

SEO

Optimizimi i motorëve të kërkimit është në thelb të çdo fushate marketingu. Nëse nuk jeni duke u renditur lart në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP), thjesht nuk ekzistoni dhe audienca juaj e synuar nuk do t’ju gjejë.

Askush jashtë Google nuk e di me të vërtetë se çfarë ndikimi ka media sociale në SEO, por ka prova të mjaftueshme për të sugjeruar se luan një rol të rëndësishëm në renditje, kështu që nuk do të ishte e mençur të injorohej ky këndvështrim.

Marketingu i thjeshtë

Gjenerimi i ndjekësve të rinj mund të jetë i vështirë, por mund të argëtoheni duke u përpjekur të fitoni audiencën. Të gjithë në stafin tuaj duhet të përfshihen në krijimin e përmbajtjes, qofshin video apo foto.
Konsumatorët duan të shohin përmbajtje autentike sepse ata tashmë janë të mbingarkuar nga reklamat televizive dhe reklamat e mediave sociale. Duke e treguar historinë tuaj përmes Instagram-it në një mënyrë që i shton vlerë jetës së ndjekësve tuaj, do të dukeni si më autentikë, gjë që do të gjenerojë një angazhim më të madh.

Ju dëshironi që ndjekësit tuaj të ndajnë përmbajtjen tuaj, gjë që ata do të jenë më të prirur ta bëjnë nëse i prezantoni diçka që i shton vlerat e përditshme pa qenë tepër promocionale.