Arkevo Info

Informimi nëpërmjet Blogerëve është një nga format më ekonomike të marketingut për markën/biznesin tuaj.

Nëpërmjet blogerëve të veçantë që kanë interes për biznesin tuaj, ju mund ta promovoni kompaninë tuaj tek audienca e duhur.

Informimi nëpërmjet Blogerëve është një nga format më ekonomike të marketingut për markën/biznesin tuaj.

Nëpërmjet blogerëve të veçantë që kanë interes për biznesin tuaj, ju mund ta promovoni kompaninë tuaj tek audienca e duhur.

Blogger Outreach

Informimi i blogerëve është procesi i komunikimit strategjik dhe ndërtimit të marrëdhënieve me ndikuesit dhe botuesit e industrisë për të arritur një qëllim specifik. Duke gjetur blogerët e duhur dhe duke komunikuar përmbajtje të mundshme për të dyja palët, ju mund të nxisni një rritje masive për biznesin tuaj në shumë mënyra.

Për shembull, le të imagjinojmë se jeni pronar i një kompanie telefonike dhe dëshironi të shfrytëzoni kontaktin e blogerëve për të promovuar shërbimet tuaja. Ju mund të krijoni një listë të blogerëve në industri të ngjashme, si telekomunikacion ose marëdhënie me publikun, dhe të bashkëpunoni me ta për të promovuar përmbajtjen e biznesit tuaj. Audienca juaj është shumë e ngjashme, por ju nuk jeni konkurrentë të drejtpërdrejtë. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë më shumë ekspozim dhe për të fituar klientë të rinj.

Ekipi i Arkevos do të krijojë për ju një strategji komunikimi me blogerët më të njohur në tregun kombëtar dhe ndërkombëtar, që ka të bëjë me identifikimin e kanaleve ku audienca juaj shoqërohet në internet dhe në ndërtimin e marrëdhënieve solide me pronarët e të tillë kanaleve.

Llojet e kontakteve me blogerët

Postimet e
sponsorizuara
Këto janë postime ku një bloger paguhet për t’i shkruar dhe publikuar, me përmendje dhe detaje mbi markën tuaj. Shuma e parave të nevojshme për të paguar për një postim të sponsorizuar varet nga popullariteti dhe ndikimi i blogerit, si dhe nga lloji i postimit që kërkoni. Sigurohuni që të bini dakord për kushtet paraprakisht, duke e bërë të qartë se çfarë dëshironi nga postimi.
Vlerësimet e produktit
Një tjetër taktikë e përdorur nga bizneset është dërgimi i produkteve të tyre tek blogerët në këmbim të një rishikimi, qoftë në formën e një videoje, postimi në blog ose foto në mediat sociale. Të gjithëve u pëlqen të marrin gjëra falas, kështu që blogerët me siguri do të kenë një buzëqeshje në fytyrën e tyre përpara se të kenë provuar produktin tuaj. Nëse e përdorin dhe e duan, mund të jeni të sigurt se do t’ia tregojnë botës.
Karakteristikat e produktit
Një veçori e produktit është e ngjashme me një review (shkrimi i përshtypjeve mbi një produkt të caktuar). Sidoqoftë, në vend të një review zyrtar, produkti juaj do të shfaqet në një postim për një temë më të gjerë. Për shembull, një bloger udhëtimesh mund të shkruajë për udhëtimin e tij në Spanjë dhe të përmendë rastësisht se ata po përdornin çantën tuaj të mrekullueshme të shpinës në atë kohë.
Giveaways
Giveway është një mënyrë super-efektive marketingu si për blogerin ashtu edhe për biznesin tuaj. Ideja është që ju, si biznes, të jepni çmimin(dhuratë) dhe blogeri ose ndikuesi të prezantojë konkursin – që mund të jetë në YouTube, blogun e tyre ose në një platformë tjetër të mediave sociale. Kudo që ata zgjedhin ta bëjnë atë, mund të vini bast se njerëzit do të hyjnë, duke i dhënë markës tuaj një ekspozim të çmuar.
Përfitimet
Çelësi për shtrirjen efektive të lidhjes me blogerët është se funksionon si për biznesin ashtu edhe për blogerin. Fushata juaj e marketingut të përmbajtjes do të jetë jo efikase nëse përpjekjet tuaja për kontakt nuk përfshijnë një investim potencial tek blogerët. Ju duhet të zgjidhni formën e duhur të promocionit dhe te bashkpunoni me blogerët për përfitime të përbashkëta.